Bilsoft’tan Tamamen Ücretsiz GİB E-Arşiv Kampanyası!
Paketler
Online Bulut Paketler -
İster Webden, İster Cepten
Premium Masaüstü Paketler -
İster Ofisten
Online Bulut Paketler -
İster Webden, İster Cepten
Premium Masaüstü Paketler -
İster Ofisten
Kampanya Şartları
- - Ücretsiz E-Fatura/E-Arşiv Kampanyası 1 yıllık sözleşme için geçerlidir.
- - Kampanyamızdan sadece e-faturaya yeni geçecek firmalar yararlanabilir.
- - Ücretsiz ön muhasebe programını tercih eden kullanıcılar ilk 6 ayını online bulut sistemde cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi platformlardan ücretsiz kullanabilir. 6 aydan sonra tercihen online paket alımı yapabilir veya offline masaüstü ücretsiz programa verileri aktarılarak kullanım devam ettirilir.
- - E-fatura’ya geçiş sağlayan firmalara;
- - Ücretsiz ön muhasebe programı ile beraber 6 ay kullanım süreli 600 Kontör,
- - Online 1 yıl ön muhasebe programı ile beraber 12 ay kullanım süreli 1.200 Kontör,
- - Online 3 yıl ön muhasebe programı ile beraber 12 ay kullanım süreli 2.000 Kontör,
- - Premium Eko ön muhasebe programı ile beraber 12 ay kullanım süreli 600 Kontör,
- - Premium Plus ön muhasebe programı ile beraber 12 ay kullanım süreli 1.200 Kontör,
- - Premium Mega ön muhasebe programı ile beraber 12 ay kullanım süreli 2.000 Kontör ücretsiz olarak hediye verilecektir.
- - GİB e-Arşiv portal kullanıcıları ücretsiz ön muhasebe programı, online ön muhasebe veya Premium ön muhasebe programlarından birini kullanmaya başladığında ücretsiz GIB e-Arşiv modülü aktif edilecektir. GİB portal e-Arşiv kullanıcıları kampanya kapsamında 31.12.2022 tarihine kadar sınırsız e-arşiv fatura kesebilecektir.
- - E-faturaya geçen ve kampanyadan yararlanan kullanıcılar hediye verilen kontör bittiğinde aylık gelen ve giden fatura sayısına göre diledikleri kontör paketini satın alabilir.
- - GİB e-Arşiv Portal kullanarak kampanyadan yararlanan kullanıcılar, kampanya süresinin bitimi 01.01.2023 tarihinde kendilerine uygun kontör paketini satın alarak kullanıma devam eder.
- - Hediye verilen kontör e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye için geçerlidir.
- - Sistemde oluşturulan her e-Belge ve firmanıza gelen her e-Belge karşılığında 1 kontör düşülür.
E-Fatura Program Özellikleri
E- Fatura Başvuru Süreçleri
Sıkça Sorulan Sorular
- E-Fatura nedir?
- Dijital ortamda hazırlanan faturalara Elektronik Fatura (E-Fatura) denir. Kâğıda basılmayan ve internet üzerinden alıcı ve satıcıya iletilen e-fatura, ileride tüm firmalar için zorunlu hale getirilecektir.
-
- E-Fatura’yı niçin kullanmalıyım?
- E-fatura kullanımında girilen faturalar anında dijital ortama kayıt edildiğinden müşteriler ve satıcılarla mutabakat yapmanız kolaylaşır. Fatura saklama iş yükü ve maliyetinden kurtulursunuz. Bilsoft E-Fatura aracılığıyla güvenli bir şekilde fatura gönderip alarak fatura bilgilerine sistem sorgusuyla anında erişerek faturaya ilişkin bilgilerin anında kontrolünü sağlayabilirsiniz.
-
- Zorunluluk kapsamında değilim? Yine de e-fatura uygulamasına kendi isteğim ile dahil olabilir miyim?
- Evet. İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına dahil olmak mümkündür.
-
- E-fatura uygulamasına nasıl dahil olabilirim?
- GİB’e e-fatura başvurunuzu yapıp, mali mührünüzü almanız gerekir.
-
- E-faturanın çıktısını alıp yazdırmam gerekiyor mu?
- Hayır böyle bir zorunluluk yoktur. Müşterilerinize faturanızı elektronik ortamda iletirsiniz. Süreç tamamen dijital ortamda gerçekleşir.
-
- E-fatura uygulamasına geçtikten sonra kâğıt fatura düzenleyemez miyim?
- E-fatura uygulamasına geçtikten sonra sisteme dahil olan firmalara e-fatura, dahil olmayan firmalara ise kağıt fatura göndermeniz gerekmektedir. Bu nedenle fatura alıcısının sisteme dahil olup olmadığının kontrolü fatura oluşturulmadan önce mükellef tarafından yapılmalıdır.
-
- Müşterilerimin e-fatura kullanıcısı olduklarını nasıl bilirim?
- Programın satış ekranında müşterinin vergi numarası yazıldığında, fatura alıcısının sisteme dahil olup olmadığını otomatik olarak kontrol etmektedir.
Bir diğer kontrol edebileceğini yer ise E-Fatura resmi sitesinde yer alan liste düzenli olarak güncellenmektedir. Listeyi buradan (http://www.efatura.gov.tr/efaturakayitlikullanicilar.html) kontrol edebilirsiniz.
-
- E-Faturayı nasıl arşivleyeceğim?
- E-Faturaların çıktısının alınıp saklanması gibi bir yasal zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Faturalar tamamen elektronik ortamda arşivlenir. Yine de dileyen kullanıcılar çıktılarını saklayabilir.
-
- E-Fatura sistemi ile irsaliye hazırlayabilir miyim?
- Evet. Bunu yapabilmek için e-faturanın malın teslim edileceği tarihte düzenlenmiş olması gerekir. Gönderdiğiniz e-faturada düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının saat olarak gösterilmesi halinde e-faturanın kâğıt dökümü irsaliye yerine geçer. Fakat bu çıktıya “İrsaliye yerine geçer” ifadesinin yazılması ve kâğıdın kaşelenip imzalanması da gerekir.
-
- Temel ya da Ticari Fatura Senaryosu Nedir?
- E-fatura sistemine geçtikten sonra, e-fatura ile çalışacağınız müşteri ya da tedarikçilerle temel ya da ticari fatura senaryolarından birini seçmeniz gerekiyor. Ticari Fatura Senaryosu’nda müşterinizin 7 gün içinde kabul ya da ret vermesi gerekir. Eğer vermezse faturayı kabul etmiş sayılır. Temel faturada bu şekilde bir onay süreci bulunmamaktadır.