Mart ayının ilk haftası kutlanan Girişimcilik Haftası’nın en önemli amacı yenilikçi, üretken fikir ve çabaları öne çıkararak genç kuşağı girişimciliğe özendirmektir. Ülkemizin ihtiyacı olan güçlü ekonomiyi sağlamlaştırmak, girişimci adaylarının performansını öne çıkarmak ve bu süre sürece katkıda bulunmaktır.
Eğitimini tamamlayıp gereksinimleri kazanan genç bireyin önünde iki seçenek belirir. Başkaları tarafından kurulmuş işlerde çalışmaya başlayarak emeğiyle geçinebilir veya kendi işini kurarak yeni çalışma alanları oluşturabilir.
Dünya nüfusu arttıkça paralelinde pazar payı da her geçen gün artmaya devam etmektedir. Pazar büyüdükçe, karlılık da artacaktır. Bu da girişimcilerin üretimdeki başarılarına yeni yatırımlara kapı açmasına olanak sağlayacaktır.
Avrupa ve Amerika’da insanların neredeyse %60’ı kendi işlerine sahip olmayı tercih etmektedir. AB toplumlarında herkes daha girişimci bir yapıya sahip olunması konusunda hem fikirler fakat aynı zamanda da bunu çok riskli görmekteler. Avrupalı eksperlerin görüşüne göre bu soruna çözüm girişimciliği ilköğretimden itibaren gençlere yavaş yavaş aşılamaktan geçiyor.
Başarılı Girişimcinin Özellikleri:
- - Kabul edilebilir riskleri göze alma
- - Kararlılık
- - Çok yönlülük
- - İş bitiricilik
- - Kendine güvenirlik
- - Planlı hareket etme
- - İleriyi görme
- - Uyumluluk
- - Girişkenlik
- - İkna yeteneği
- - Risk alma
- - Esneklik
- - Üretkenlik
- - Bağımsızlık
- - Sorunları hızlı şekilde çözebilme
- - Sosyal ve kültürel yapısı
- - Hayal gücü
- - Liderlik yeteneği
- - Çalışkanlık
- - Sorumluluk duygusu
- - Yazılı ve sözlü haberleşme yeteneği
Kendi gücüne, zekasına, hayallerine güvenen her girişimci giderek küreselleşen dünyamızda yepyeni iş ve geçim olanağı sağlayacaktır.